Moskva, 09. veljače 2018.

Hrvatske prehrambene tvrtke nastupile na sajmu „Prodexpo“ u Moskvi

Predstavništvo HGK u Ruskoj Federaciji, uz podršku Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo te Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji, osiguralo je podršku nastupu hrvatskih tvrtki na 25. Međunarodnom sajmu hrane, pića i sirovina za njihovu proizvodnju PRODEXPO 2018., koji se održao od 05. – 09. veljače u Moskvi. PRODEXPO je najveći specijalizirani sajam hrane i pića u Ruskoj Federaciji, a na Sajmu se predstavilo više od 2340 izlagača iz 63 zemlje, koji su privukli interes preko 60 000 posjetitelja iz svih regija Ruske Federacije te iz 95 zemalja svijeta.

Uprava tvrtke Produkty Pitania, u vlasništvu počasnog konzula Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji, gospodina Stefana Vlahovića, besplatno je ustupila svoj izložbeni prostor dvadeset i dvjema hrvatskim tvrtkama, predstavljenim i promoviranim na Sajmu, a to su: Podravka, Vindija, Kraš, Marinada, Kandit, Maraska, Dalmacijavino, Kutjevo, Kraljevski vinogradi, Dvorac Belaj, Mlinar, Zvečevo, Badel, Belje, Badel 1862, Nimco, Conex trade, Zigante tartufi, Anamarija Kava, Mataš, New Bakery i Rajska ptica.

Po završetku Sajma svim tvrtkama biti će dostavljen cjelovit popis potencijalnih partnera te će im biti osigurana daljnja podrška i pomoć pri osiguranju izravnih kontakata s ruskim partnerima i pripremi nastupa na ruskom tržištu.

Copyright (c) 1997.- 2019. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana